Architecture & Interior Design

Beach House

This post WWII home is located in the Beaches neighbourhood of Toronto and was designed for a young family with two children. The project scope included a two-storey addition as well as a renovation to open and update the existing house. Local details were reinterpreted and abstractly applied throughout the home: Modern cement board cladding was detailed to evoke the quaint ship-lap siding of the surrounding homes and the presence of the lake was subtly eluded to in the selective colour palette. Precise views were framed to take advantage of both the park exposure and the surrounding trees, both increasing the level of privacy while maximizing the features of the project’s location.

Date of Completion: 2013
Size: 2500 sq.ft.
Location: Toronto, ON
Design Team: Barbora Vokac Taylor, Winda Lau
Contractor: Merlin Family Homes, Sky Space Green Roofs, Andrew Beyers Carpentry Ltd.
Photo Credits: BVTa